Folkemøde på Bornholm 14. – 17. juni 2018

Hvert år mødes tusinder af mennesker på Bornholm i byen Allinge. Folkemødet i Allinge er en unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, interesseorganisationer og foreninger under uformelle former på Bornholm.

Et af Folkemødets formål er at skabe rammerne for at demokratiet udvikles – ligesom den svenske Almedalsveckan, som tiltrækker over 100.000 besøgende hvert år.

Det danske demokrati kendetegnes ikke alene ved Folketingets partier, men også ved de utallige foreninger, organisationer og græsrodsbevægelser, der er med til at sætte dagsordenen.

Denne tradition har høj prioritet på Folkemødet, og derfor har alle, der lever op til Folkemødets principper, mulighed for at skabe deres egen platform i et mødelokale, et telt eller under åben himmel.

Det er muligt at besøge Danmarks største politikfestival, og lytte og stille spørgsmål til de mange hundrede debatter om demokrati, sundhed, velfærd, politik, kultur m.m.

Folkemødet 2018 åbner torsdag 14. juni kl. 12.00 og lukker søndag 17. juni kl. 12.00.
Programmet består, sammen med aktiviteterne på Hovedscenen, af alle de events som arrangører indmelder i Folkemødets programsystem.

Hovedscenen
Alle partier i Folketinget råder over Hovedscenen en halv time i løbet af festivalen. Partierne bestemmer selv, hvordan de vil udnytte deres tid. Det er ikke muligt at afholde events samtidig med partiledertalerne.

Events
Folkemødets arrangører, som er foreninger, partier, private borgere og organisationer, afholder vidt forskellige former for events i telte, på restauranter, på skibe og under åben himmel.

Drømmer du om en aktiv ferie med fremtiden i fokus, så er Folkemødet på Bornholm et ideelt sted at tilbringe nogle dage.

Der arbejdes på at få en debat om sundhed og amatørmusik, hvor initiativtagerne er den danske amatørkulturelle paraply AKKS – Amatørernes Kunst og Kultur Samråd www.akks.dk og den danske landsforening for amatørsymfoni- og strygeorkestre DAOS www.daos.dk

Læs mere:

https://folkemoedet.dk/
https://bornholm.info/folkemoedet-paa-bornholm/

Tekst: Steen Finsen
8.12.2017